Framtidens utbildare

Modern teknologi i klassrummet gör att vi kan förenkla lärarens vardag och stärka eleverna. Vi tror på att bygga verktyg som verkligen fyller lärarnas och elevernas behov och det gör vi genom användarbaserad innovation. På Trelson skapar vi verktyg som möjliggör framtidens lärande, närsomhelst – varsomhelst. Välkommen till morgondagens skola.

Appar som förändrar skolvärlden

Världen förändras snabbare än någonsin – så även utbildning och vår syn på pedagogik. Pennor och papper byts ut mot tangenter och touch-teknologi. Men samtidigt som klassrummet tar ett steg in i det digitala behövs verktyg och hjälpmedel som underlättar och skapar förutsättningar för framtidens skola. För det är i brytpunkten mellan klassisk pedagogik och modern teknologi som magin sker. Och det är där vi på Trelson trivs som bäst och kan göra störst skillnad.

I över tio år har vi förberett hundratusentals lärare och elever för en värld som blir allt mer beroende av teknologi. Med utgångspunkt kring de utmaningar som den moderna skolan står inför har vi skapat ett brett utbud av appar som matchar morgondagens behov för digitala utbildare. Resultatet? En tryggare och enklare vardag för pedagoger, administratörer och elever på skolor över hela världen. Intresserad av hur våra produkter kan framtidssäkra er Googleskola? Hör av er.

Kontakt

“Med utgångspunkt att förenkla både pedagogernas och elevernas vardag har vi skapat en rad appar som matchar dagens behov för digitala utbildare.”

Om oss

Trelson drivs av Online Partner som är en nordisk kunskaps- och marknadsledande Google-partner som driver utvecklingen av appar och digitala hjälpmedel för Googleskolor. Redan 2016 fick vi i uppdrag av Göteborgs Stad, Sverige, att utveckla en digital lösning för hur kommunens skolor i framtiden skulle kunna genomföra digitala prov. Programmet skulle inte kräva något större utbildning av vare sig lärare eller student, vara kostnadseffektiv och helst fungera direkt genom webbläsaren.

Vi antog utmaningen och lanserade Trelson Assessment – en förläning av Google for Education där lärare enkelt kan skapa, administrera och utvärdera digitala prov i en trygg och kontrollerad miljö. Lösningen blev en succé som idag har spridit sig till hundratusentals aktiva skolanvändare. Men vår nyfikenhet stannade inte där. Med skolvärldens framtida behov och utmaningar i centrum vill vi vara med på resan och stötta dess digitala transformation. Därför fortsätter vi att utveckla appar och hjälpmedel som förenklar vardagen för lärare, administratörer och elever – världen över.

Läs om Assessment

Utbildning som passar alla

De digitala möjligheterna för morgondagens skola är oändliga. Barn och ungdomar har olika lätt för att ta till sig instruktioner och utbildningsmaterial, men med rätt digitala hjälpmedel kan framtidens skoltid se ljusare ut för alla. På Trelson har vi tagit del av FN:s globalt uppsatta utbildningsmål 4:5 där vi vill vara med och bidra till en mer jämställd skolgång. Förlängd provtid, stavningskontroll, text-till-tal, tal-till-text och dyslexi-teckensnitt – genom att skapa bättre förutsättningar för personer med läs- och skrivsvårigheter hjälper vi till att jämna ut kunskapsklyftorna i klassrummet.

Sparar årligen tusentals träd

En stor fördel med digitala prov är att de är just digitala. Varje år genomförs hundratusentals
läxförhör, diagnostiska uppgifter och prov genom våra system – prov som normalt hade printats ut på miljontals papper som sedan slängts. I en värld med begränsade resurser måste vi tillsammans hjälpas åt att spara där vi kan så att även nästa generation kan njuta av djupa skogar och en rik natur. Detta arbetet linjerar med FN:s globala mål 12:2 att utnyttja råvaror på på bästa sätt och minimera onödigt användande av naturresurser. Att helt gå över till digitaliserade prov innebär därför en stor vinning för naturen och är en naturlig väg för framtidens hållbara skolor.

Vill du veta mer?

Arbetar du på en Google-skola och är intresserad av hur våra lösningar kan förändra er vardag? Tveka inte att höra av dig för en fri konsultation.